06 Nisan 2011

Ariel Pink, ağır ağır, hazmederek yenen bir yemektir.

Ariel Pink's Haunted Graffiti, burada kendisi hakkında bahsetmeyeceğim insan tarafından bana birkaç ay öncesinde tanıtılmış bir gruptur. MGMT ve Congratulations albümü diye kafa ütülediğim dönemde, bir güzellik olarak girmedi hayatıma çünkü o dönem forza MGMT idim ama ne zaman ki Before Today albümünü iyice bir dinledim Ariel Pink'in, sonra tekrar dinledim, sonra mobil müzik aygıtıma kopyalayıp işe gidip gelirken de dinledim, işte o zaman sevmeye başladım.

Janr konusunda ne diyeceğimi tam olarak bilemiyorum ama avant-pop, lo-fi, noise pop, psychedelic, alienation-pop gibi şeyler diyebiliriz. Esasında baya farklılaşıyor tüm eserler birbirinden. (alienation pop bizzat kendi ürettiğim bir janr adı, diğer ürettiğim janr adı için bkz. sepia rock, bunlar terimleşecek canım, terimleştirelim)

Neyse, daha fazla önsöze gerek yok, bilmeyenler için huzurlarınızda Ariel Pink's Haunted Graffiti.
(İlginizi çekerse youtube'dan beslenirsiniz)
(Favori şarkım Butt House Blondies)

2 yorum:

Elmoş dedi ki...

Yeni gruplardan ve müziklerden kayda değer ciddiyetle koşarak kaçan bir insan olmama rağmen, senin güzel hatrın için dinledim Deniz. Bu yeni müzik bana, Ian Brown'ından Tortoise'ına geniş bir benzerlik yelpazesi sundu. Görüyorsun, 90'lardan benzetmelerimle adeta süveterine pilav tanesi yapışmış bir dedeyim.

Sevgiler,

Melmö

P.S. Beğendim.

Deniz Coşkun dedi ki...

90'lar benzetmelerini çok iyi buluyorum, ekspertizine güveniyorum.