14 Ocak 2009

Başlık bulamadım o denli içsel bir mevzu

Sevgili Arın kardeşimin "Avrupa'nın Patlayan 11'i" yazısına bir reaksiyon olarak söylemek istediklerim var.

Evet, PES görünce 0-12 aralığına dönen bir takım arkadaşlarımızın, aile üyelerimizin oluşturduğu bir jargon, bir yaşam sevinci var, peki ya arkada kalan "bizler"in oluşturduğu jargon nedir, yaşam sevinci nasıldır, peki ya hisler?

Öncelikle evimize kırk yılda bir gelip "Sabaha kadar PES oynayalım" diye giren arkadaşları ben sevmiyorum. Evet evet, sevmiyorum. Destur de önce. Kafanda kırılır o PES günün birinde. Böyle yapmadıkları zaman severim bir gün. Belki o da.

Ardından Ankara'da PES bıkbığımdan sakınmak için özel olarak geliştirilmiş "şifreli konuşma eylemi"nden başta hazzetmiyordum, şimdi şirin geliyor. Tıpkı tekerlek içinde aralıksız dönen bir hamsterın yorulup tepetaklak döndüğündeki gibi şirin. Ya da göt üstü düşen 6 aylık bir bebek şirinliğinde.

Fakat en uyuz olduğum şey bir galon insan salonda toplanıp pür dikkat PES oynarken (Get a job, sir, get a job) önlerinden geçmek zorunda kalabiliyorum insani ihtiyaçlarımdan ötürü. Ama bu durumlarda öyle tepkiler aldım ki, artık uyuzluk olsun diye geçiyorum. Vallabilla. Bir sağa bir sola. Oh.

Hele hele nefret ettiğim bir başka şey de "Bu maç bitsin, gelicez" fenomeni. Yaa? Dünkü bok...

Takıldığım bir başka husus var: "O KADAR UZUN UZATMA MI OLUR BE?" Maça oranla öyle bir uzatma görmedim ben. 24 yıllık futbol sevmeyeniyim.


Ha, bu kadar nefret etmeme rağmen yine PES'le ilgili en iyi jargon benden geliri belirterek; ÇIKARDİNHO diyerek yazımdan uzaklaşıyorum.

5 yorum:

bop dedi ki...

yani dişiler kampının bu kadar içine kadar girdiğin bi mevzu hiç olmadı herhalde denizcim. ahaha özellikle tvnin önünden geçme olayı baya iyi. levent kırca karı koca parodisinden fırlamış gibi beyav.
İlüstrasyon:


9
8 X(Tvnin önünden geçerken buralara geliyosun)
7- X(Maral ışıl için ağlarken buralardaydı)
6 -
5 ------------------------------------------> Dişiler kampı
4 X(Normalde buralardasın) -
3-
2
1
| -
| -
| -
| ------------------> Ara bölge
| X- (Gecenin belli bi saatinden sonra pes oynuyosak burdayız, herhangi bi seksüel kimliğimiz yok tamamen mal olmuşuz)
| -
| -
1
2
3
4
5 -----------------------------------------> Erkekler kampı
6 X(Etrafta sen nesra filan varken pes oynuyosak burdayız)
7-
8 X(Bizbize ve 4 kişiden fazla pes oynuyosak burdayız)
9

bigbeckenbauer dedi ki...

oytun gerçekten sosyal yönün çok zayıf ama işi sayılara dökerek kendini çok iyi ifade edebiliyorsun. keşke herşeyi böyle şemalarla, tablolarla, free body diagramlarla anlatsan.

nerd...

deniz, bu arada trabzonspor ALANZİNHO'yu alarak jargon konusunda bir adım öne geçti ne yazık ki. daha iyilerini bekliyoruz demem aptalca olur, keza tenezzül etmeyeceğini biliyorum.

Deniz Coşkun dedi ki...

ÇIKARDİNHO, tam o sırada golü çıkaran Ricardinho üzerine anlık söylenmiş bir kelime olduğu için kendisini çok severim. Ayrıca gerçek futbolculara geleceksek Adebayor'u var bunun, Kakası var, yattara'sı var en başta ki yattara'nın bende yeri ayrıdır.

Vay anasını Oytun, illüstrasyon çok iyi olmuş, özellikle Maral'ın nerelerde olduğunu gösteren kısmı çok sevdim. Ve Maral'a da böyle bir arkadaşlık disiplini uygulamayı seçmeni de artık takdir ediyor, peşinden geliyorum.

bigbeckenbauer dedi ki...

aman eksik olmayınız. ayrıca benim zayıf olduğum anları "dişiler kampı"nda göstererek sadece beni değil bütün dişileri aşağılamaktadır oytun. insanda hiç mi feminist refleks olmaz... bu kadar mı gözünüz karardı deniz hanım?

ayrıca alanzinho kaleci olsaymış yukarıda yazdıklarının hepsinin eline verirmiş, bunu farkettim. yattara apayrı zaten. hep trabzonspor buluyor bunları da. karadeniz insanının sempatikliğine bağlıyorum bunu.

Deniz Coşkun dedi ki...

hayır canım naalakası var, oturma planı o. =P