10 Haziran 2010

İç toplantılarda dikkatleri üstüne çekmeden eğlenmenin sırları


-Telefonunuzla, varsa iPhone'unuzla oynayın. Sesini kısmayı unutmayın. Ekranını kabak gibi açık tutmayın. Not alıyor gibi bile görünebilirsiniz doğru açıyı yakalar iseniz.

- Telefonunuzla oynarken yanlışlıkla(.) müziği açın, 5 saniye de olsa bir anda Radio Gaga yankılansın ama pardon filan edin, kapatın. Toplantılarda Freddie Mercury etkisi büyüktür. Herkese neşe katar.

- Kendi önünüzdeki teknolojik aleti tüketin, yanınızdakinin iPad'ine filan sardırın. "Abi sana çok komik bişey göstericem" deyin ama toplantı tam olarak başlamadan önce yapın bunu. Toplantının başlangıcını bu yolla geciktirin.

- Tabii ki kalem ve kağıt getirmeyin. Getirirseniz de meme filan çizin, birbirinize gösterin, gülüşün.


Çok ilgili olduğunuzda aynen böyle görünüyorsunuz, haberiniz olsun.

- Dikkatli dinliyor görünmek için kaşlarınızı çatıp gözlerinizi kısın. Hatta bir de; sunum yapan iş arkadaşınız tam konuşurken yansıttığı görüntüye, konuşmazken de gözüne gözüne bakın, onun için challenging olacaktır ve üstünüze varmak istemeyecektir.

- Sunum yapan arkadaş tam konuşurken bir soru sorun. Sonra "soru neydi" diye sorduğunda "önemli değildi, cevabımı aldım" deyin. Hem onu mutlu edersiniz, hem de yine ilgili görünürsünüz.

- Sorusu olan var mı? dediklerinde "Harikaydı müthişti" deyin ama sunumu yapana sigara molasında dadanın o ne bu ne diye. Böylece hem duble ilgili görünürsünüz, hem de 1 saat boyunca size anlattıkları şeyin özetini 5 dk içerisinde alırsınız. Hızla.

- İçeceğinizi yanı başınızdan eksik etmeyin.


Şimdilik bu kadar. Müşterili toplantılarda minimum zevzeklikle maksimum zevzekliği yapmayı bir sonraki yazımda paylaşmak üzere.



1 yorum:

kayahan dedi ki...

"Böylece hem duble ilgili görünürsünüz, hem de 1 saat boyunca size anlattıkları şeyin özetini 5 dk içerisinde alırsınız. Hızla" :D