03 Haziran 2009

Ev taşımanın üstünde pek durulmayan püf noktaları

-Bir anda toplanın, hiçbir şeyi sona bırakmayın. "Yaa dur, büyükleri taşıttıralım, ufakları alır biz getiririz" dememek. O bir günde olacak iş değil. Uzadıkça uzuyor. Örneğin elektrik süpürgesi diğer evde kalır ve vakumlu hurçlarınızı vakumlayamazsınız. Battaniyeleri sokacak yer de olmaz ise; vakumlu hurç bir köşede size gözlerini diker. Battaniyeler ise alt katta unutulmuş bir kolinin içinde ölüme terkedilmiştir.

-Kombiyi, suyu, elektriği, telefonu, ADSL'yi eve yerleşmeden önce halledin. (Kombiyi sona bırakınca pis pis kalabiliyorsunuz ortada. Pis pis kalmamak için de soğuk suyla duş almak zorunda kalabilirsiniz. Hatta şampuanları da diğer evde unuttuysanız bildiğin beyaz sabunla saçınızı yıkamak zorunda kalıyorsunuz. Kendimden örnek vereyim: Hiç yıkamasam daha iyiydi. Hımm, nasıl diyor siz Türkler: Keçe gibi)

-Evcil hayvanınız varsa kolileri öyle haftalarca alelade açıkta bırakmayın. Koli yer, sindiremez, gastrit olur. Röntgen, serum, kan testi, bok püsür... Canı yanar, canınız yanar.

-Ev taşıma esnasında hırsızlara dikkat edin. Taşınma yolu gözleyen bir takım "çingeneler" var. Polis kendilerini böyle tanımlıyor. "Çingene miydi?" "Evet, çingeneydi" "İyi şanslar"

-Evin su tesisatına dikkat edin. Taşınmadan önce bir gidin ardarda sifon çekin. Mümkünse şişman bir arkadaşınızı çağırın, yedirin içirin, sıçırtın, bir de öyle deneyin. Akan kokan yer var mı bir kolaçan edin.

-Mezurayı elden bırakmayın. Ya da mezroyu. Bol bol ölçü alın. Fazlalıkları yeni evinize getirmeyin.

-Taşınmadan önce çok ama çok iyi bir temizlik yapın. Diplere eğilin, köşelere konsantre olun. Dolapların üstlerini hiçe saymayın. Radyatörlerin üstünü es geçmeyin. Ya da temizlik yaptırın bir ablaya daha iyi bir fikir olarak.

-Perdeleri de taşınmadan önce halledin. Sera etkisinde kalmayın.

-Komşularınızla tanışın. Ne iş yaparlar, rahatsız tipler midir, belki onları akşam şarap içmeye çağırabilirsiniz. Biz öküz olduğumuz için böyle şeylere girmiyoruz.

-Elinden iş gelen dostlarınızı yanınıza alın. O zaman kale gibi olursunuz, sizi kimse durduramaz. Dostlar taşınma gününde belli ola.

-Etraftaki esnafla muhabbeti kurun. Ahbap olacaksınız, siz onlardan alışveriş yapacaksınız, onlar sizi koruyup kollayacak zamanı gelince icabında. "Abi, amca" şeklinde hitap edin. Esnafa kötü davranmayın, ben zaten sevmem esnafa ayılık yapanları. Böyle bir ünüm var; bilenler bilmeyenlere anlatsın.

-Apartmanla ilgili problem varsa sorumluluğu siz üstlenin. (temizlik yapılmaması, otomatın bozuk olması) Siz gelene kadar komşularınız bunları düşünmediyse asla düşünmeyeceklerdir. Siz bayrağı alın elinize, kapı kapı sorumluluk bağları kurun. İkna etmek için gerekirse çirkef olun: "Nasılsa ev sahibiniz ödeyecek, kiradan kestirirsiniz" deyin.

-Son olarak da, evde yarı-yerleşik bir haldeyken parti yapmaya kalkmayın, arkadaşlarınızı takılmaya çağırmayın. Önce evi bir yerleştirin, bir düzeninizi kurun. Arkadaşlarınız evin o boktan haline alışırlarsa bir sonraki gelişlerinde evi hep öyle boktan bir vaziyette bırakmaya alışacaklar. Düzenli, mum gibi görsünler önce. Sonra yemeye içmeye de çağırırsınız. Hatta gerekirse naziliğinizi de yaparsınız. Bardakları sehpada bırakmak mı? Delirmeyin, gidin makineye yerleştirin. Burada hizmetçiniz mi var ulan sizin? Burası ana kucağı değil, asker ocağı. Falan filan.








-

5 yorum:

paper doll.. dedi ki...

çıktı alıp duvarıma asmak istedim bu yazıyı.. sonra üşendim, yer imlerine ekledim..

Deniz Coşkun dedi ki...

=)
faydalanıleybıl bir eser olmasını öngördüm. teşekkür ederim.

bigbeckenbauer dedi ki...

bunların hepsi başınıza geldi mi?
eviniz nasıl?
yerleşme işi bittiyse keyfini sürmeye geliciiz en kısa zamanda,
utanmadan hem de..

Unknown dedi ki...

Talebinizin ulaşması sonucunda Global Evden Eve Nakliyat ekspertizi belirleyeceğiniz bir zamanda evinize gelerek taşıma sırasında uygulanacak yöntemi , gelecek aracı , kullanılacak malzemeleri belirler. Bu önceden planlama taşınma sırasında herşeyin düzgün ve sağlıklı gitmesi açısından son derece önemlidir. Çünkü yapılacak ekspertiz ile beraber sizin eşyalarınızın çokluğu ve boyutları göz önünde bulundurarak hangi araçların geleceği , hangi malzemelerin ne kadar kullanılması gerektiği , kırılacak ve ya bazı eşyaların taşınma sırasında hangi yöntem izlenerek çıkarılacağı belirlenmelidir. Ayrıca müşterilerimizin özel istekleride taşınma öncesinde bilinmeli ve bunlar göz önünde bulundurularak taşınma işlemine geçilmelidir.

Unknown dedi ki...

Bir yerden bir yere taşınma süreci sıkıntılı bir süreçtir. İnsanlar hayatlarının belli dönemlerinde taşınmak zorunda kalır; kimi zaman iş için kimi zaman okul için veyahut başka nedenlerden…

Taşınmada en önemli unsurları eşyaların zarar görmemesi, ulaşım, doğru paketleme, düzgün yerleştirme, zamanlama ve hızdır. Bunlarda belli bir profesyonellik gerektirir.
Bu zamanda işinin ehli bir nakliye firması sizi her türlü sıkıntıdan kurtarabilir, sizi hiç zahmete sokmadan bu sancılı süreci atlatmanızı sağlayabilir. Sağlayabilir dedim çünkü her nakliye firması bu duyarlılıkta ve kalitede hizmet vermez. Doğru nakliye firmasını bulmak için araştırma yapmalısınız. İstanbul’da evden eve nakliye hizmeti veren Hantaş Evden Eve Nakliyat şehir içi ve şehirlerarası taşımacılık alanlarında sizlere yıllardır kaliteli hizmet sunar.

Merkezi İstanbul’da olan bir nakliye firması olan Hantaş Evden Eve Nakliyat 1980’de kurulmuş 35 yıllık nakliyecilik tecrübesiyle hizmet vermektedir. İnternet sitesinde vaat ettiklerini birebir gerçekleştiren Hantaş Evden Eve Nakliyat İstanbul’da evden eve nakliyede güvenli dönemi deneyimi ve tecrübesi ile başlatıyor. Ekonomik fiyatlar, yüksek hizmet kalitesi, evden eve ekspertiz imkanıyla Hantaş Evden Eve Nakliyat’ı aldığınız hizmet ve memnuniyet karşısında eşiniz dostunuz size nakliye firması sorduğunda tereddüt etmeden önerebileceksiniz.

Nakliye söz verilen zamanda teslimat adresine ulaştırılır. Eşyalarınızı her türlü hasara karşı sigortalanır. En ufak bir aksilikte müşteri durumdan haberdar edilir. İstanbul’un her bölgesine hizmet veren firmamız İstanbul’dan şehir dışına da aynı duyarlılık ve kalite ile hizmet vermektedir. Taşınma gibi sıkıntılı bir dönemi profesyonel bir el yardımı ile rahatlıkla halletmiş olacaksınız.

Güçlü altyapısıyla, Hantaş Evden Eve Nakliyat İstanbul’da Evden eve nakliyede çok uygun fiyatlarla %100 müşteri memnuniyetini garanti eder.