15 Haziran 2009

No you Girls - Franz Ferdinand

Videosuyla da vuran şarkı.
Dansçı kızlarımız vardır hoş giyimli. Hepsinin elinde kameralar. Franz Ferdinand performansı kaydetmekteler. Franz Ferdinand ise, misal Do you want to videosunun aksine, hiç şebek değildir, hatta sikör bakışlar atmaktadır.
Arada bir kadın görürüz, bembeyaz gelinliğinin üstüne gerek sağdan gerek soldan fışkıran boyalarla poz verir.
Nedensonra Franz Ferdinand'ı çeken kızlar, kendi götlerini bacaklarını çekmeye başlamışlardır. Hatta kızların bacaklarının yeni alınmış olduğunu anlarız çünkü tavuk derisi barizdir.
Şarkının "buuu" bölümünde bir frontman alex'in yüzünü, bir kemikli yüzlü bir kadının yüzünü görmeye başlarız. Birbirlerine bakarak şarkı söylemektedirler. Birbirlerine serenat etmektedirler gibi ama az sonra seks de başlayabilir. Kadının çok acayip bir yüzü vardır, sanki güzel değil gibi ama eşşek gibi de çekicidir aynı zamanda. Yani vincent cassell nasıl bir adamsa, o da öyle bir kadın gibi. Kadraj gitgide alttan ve üstten daralmak suretiyle ince bir dikdörtgen formuna doğru gider. Kadınla alex'in inanılmaz cinsel gerginliğini veren bir yakın plan şaheseri olur. Aradaki dev ışıklar da candır tabii bu esnada.

Video gerçekten çok ama çok iyi. Elbette daha iyi olabilirdi. Ama çok pop art. Seviyorsanız bir anlamı var. Şarkı da çok güzel. Franz Ferdinand işte. Ufak tefek görüp karamürsel sepeti sanılmaması gerekenlerdenmiş.

Hatırlarsanız zamanında Muse çıktığında nasıl da bir "guilty pleasure" olma yolunda gitmişti zamanla ama sonra bir anda dünyanın en heyecan verici gruplarından biri oldu... Hatta daha dün konuşuyorduk, bu 3 cılız adam bu dev sahneyi nasıl dolduruyor, diye (basçı cılız değil). Franz ferdinand'ın da saygıyı haketmesi için illa dandik bir dönem geçirmesi mi lazım? Yoksa aslında onlar gerçekten iyi ama biz farkında mı değiliz? Çünkü gerçekten, çok iyiler.

Take me out'ı düşünün, videosu da ne kadar iyiydi.
Do you want to da ona keza.

Ben de yeni farketmeye başladım.
Ayrıca o alex denen adam bile bir hoş görümeye başladı gözüme. Buna da tıpta groupie effect mi diyorlar ne diyorlar ben bilemedim.

3 yorum:

Scapy dedi ki...

Ona Cheerleader Effect diyorlar Bkz.Barney Stinson-How I Met...Sezon 4 bölümlerinden biri :D

Deniz Coşkun dedi ki...

iki yorum yaptım sildim çünkü anlamamışım.
şimdi sen diyorsun ki bu alex tipdaşlarıyla yanyana duruyor diye güzel görünüyor. bak haklısın evet. ama sahne etkisi de var şimdi bunda. yok mu?

Scapy dedi ki...

Aynen yorum o manadaydı...Sahne etkisi tabii ki önemli "sahneye babam çıksa beğenirim" dememişler mi atalarımız!!!