09 Temmuz 2009

Kuaför yalanları

Kadınları ilgilendiren bir durumdan bahsedeceğim ama içimde uktedir yıllardır.
Bu konuyu bir platformda ortaya koymak istiyorum.

* Bu boya bitkisel!

Sadece sormak isterim, bitkisel ise saçı nasıl siyaha yakın bir halden sarımtıraka açabilir? Kuaförlerimiz bize bu şekilde bir statement yönlendirdiğinde he deyip geçmeyi öğrendik.

* O kadar kısa kahkül olmaz!

Neden olmaz? Kim demiş olmayacağını? Natalie Portman yaparken oluyor da, Dita Von Teese yaparken oluyor, Audrey Tatou yaparken oluyor, bize olmuyor. Kahkül mevzusunda sürekli şöyle bir problem var:

-E daha kısaltacaksın heralde de mi? Gözümün içine giriyor bu?!
Daha kısası olmaz ki. Kuruyunca zaten kısalacak! (Tahayyül edebilitemiz yokmuşçasına)
-Kes sen biraz daha kes.
(Keser)
-Daha da kes.
(Keser)
-Az daha kes
(Bir kez böyle bir şey olduğunda kuaförcağız para almamıştı kahkül kesimim için, gerçekten de kısa ve düz kahkülün o denli rezil bir şey olduğuna can-ı gönülden inanmakta, vayanasını)

* Hızlı uzar yaz mevsiminde!

Caaanım saçlarınızı Tina Turner'a çevirdikten sonra üzülmeyesiniz diye söyler bunu. Bilimsel açıklamasını sorarsınız, sudan der, e ben denize girmiyorum ki çalışıyorum dersiniz, daha çok banyo yapıyorsunuz der, yoo kışın da saçlarımı her gün yıkıyorum dersiniz, uzar uzar der. Öf.

* Kat, gür saçların gürlüğünü azaltır!
or
Kat, cılız saçları gürleştirir!

Ya biri, ya öteki. Peki hangisi. Üstelik, kat iğrenç bir şey. Nefret ediyorum kattan. Zorla kat yaptılar, katsız olmaz dediler. Pekala da oluyormuş. Uzatın geçer. Ne kat kesme hevesiymiş kardeşim. OK! dergisinin Türk jet-seti gibi gösteren bir şey kat. Çok ayıp buluyorum bu kat zorlamasını. Sanırım kat yapmak, kuaförlerin el becerilerini geliştirme ve kendilerine yeni ufuklar açma yöntemi.

Kat keseyim mi? Nooolur keseyim kat. Kat keseyim, kat keserim, kat kat kat.

KESME!


Türk kuaförü usulü katlı saç çok kıro bir şeydir, tıpkı kalıcı makyaj gibi.



* Bu boya akar zaten iki yıkamaya, böyle koyu kalmaz!

Ulan ben 1 saat kafamda kedi çişi kokusuyla geçen senenin Cosmopolitan'larını okumuşum, bari dünkü bok yerine koyma. Senden istenen saç rengi, bildiğin bakır, özellikle belirtilmiş hatta koduyla, 8.44'ü ve 7.44'ü karıştır denmiş, majirel denmiş, kırmızı tonu olmasın, sevmiyorum kendimde vs. denmiş. Yaptığın saç rengi baya garnier kızılı.

İstenen ton bakır bu idi. Bu, o bakırdı.


Başıma gelen ve çekilen de bu. (Memesinde ne var onun be?)


Bu da, bakır rengi olarak arzu edilen saçı kızıl yapan kuaförün son hareketi. Nasıl da şaheseriyle gurur duyan bir şekilde selam veriyor utanmaz adam.

6 yorum:

Elmoş dedi ki...

O dediğin bakırı üniverçitanın ilk senesinde eski kuaförüm yanlışlıkla başka bir şeyi becermeye çalışırken gerçekleştirdi. Sonra da her boyaya gidişimde sarı çizgili tiki saçına çevirmek için yalvardı. Çünkü algısına uygun gelmiyordu, nasıl da çiğ bir turuncuydu. Ama ben o saçtan çok ekmek yedim var ya, inkar edemem. İnanılmaz alter Olimpos bronzluğumla falan, ortamlara bomba gibi düştüm mü, düştüm. Gel gelelim kış kapıya dayandığında, soluk tenimle beraber kedi kakası gibi görünen rengi ve katlı modeliyle doğum sonrası saçını olmadık stile sokan karılara döndüm bir güzel. Bunalımdan yarım boğazlı kazak bile giyebilecek kadar düşük bir ruh haline saplandım (ama giymedim), o kadarını söyleyeyim.

pudra dedi ki...

hayalimdeki kuaför saçıma baktığında ideal şekli bulabilen kuafördü ama nedense bir s*k bilmeyen yapmak istediğini beceremeyen ama yine de deneyenlerine denk geldim.o yüzden senelerdir saçımı kestirmiyorum kaş bıyık falan da almıyorum aldırmıyorum.
şaka bir yana bir gün bir çılgınlık edip saçımı kes kuaför dediğim günlerin ardından 6 ay kadar geçti belime kadar ulaşmaları için kafamda su dolu bir fanusla gezebilirim.

hevesli bardak dedi ki...

Bir keresinde acele acele bi yere yetişmeye çalışırken fön çektirmeye gittiğim kuaför saçımı kesmişti benim be! En şanssızınız benim burda, "işim var çek fönü gitçem" diyorum adama, "bugün benim çok saç kesesim var nolur keseyim" diyo. Kafa da ıslak anasını satayım, kalkıp gidemedim kesti herif saçımı. Kötü olmamıştı ama. Vay anasını başkası anlatsa inanmam.

pudra dedi ki...

apandist ameliyatı için masaya yatıp cinsel uzvundan olmak gibiymiş seninki de

hevesli bardak dedi ki...

hee allahtan saç yeniden uzuyor.

Ali dedi ki...

sen "sarı" demişsin adam "kırmızı" yapmış..sen kırmızı desen adam yeşil yapsa..bir sebep uyudurucam ama neyse geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum.