18 Eylül 2009

Hayko Cepkin, Türkiye'nin Lady Gaga'sıdır.

Haaave you met my friend?
Gaga, Lady Gaga.
İsterseniz Stefani Joanne Angelina Germanotta diye de seslenebilirsiniz ancak GAGA varken yani sahiden ve bu insan da tavuskuşu gibi gezerken, neden başka şekilde seslenelim ona. Üstelik kızımız, Radio GaGa'dan kelli Queen'e de saygılarını sunarken, biz neden sunmayalım.

Yaşından büyük görünen bu eski go-go dansçısı 86'lı genç kadın, yaşından da büyük bir ikona dönüşmüş durumda. Ve ben, bir şekilde, teker teker olmasa da, holistik bir bakış açısıyla, LADY GAGA'DAN HOŞLANIYORUM.

Lady Gaga bir pop efsanesi olma yolunda desteğini almış hızla ilerlerken, popüler kültürün gitgide şiddetten, androgyny ve pornografiden beslendiği konusunda bizlere hayat dersi veriyor.

Bir kankardeşlik ritüeli olarak VMA'deki Paparazzi performansı

Bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere, kendisi bu seneki Video Müzik Ödüllerinde 5 farklı kostümü ve canlı performansı ile kendisini tanımayanları da bir şekilde çemberinin içine dahil etmiş oldu. Üstelik bir ödül de aldı, ki almasa olmazdı, halk oyu denen musibet, bir sanatçı tribünlere ne derece oynamışsa o derece etkilidir. Lady Gaga da, bir biseksüel olmasının (hermafrodit de derler ancak konudışı), eşcinsel haklarına her fırsatta verdiği desteğin ve hakkını yemeyelim, Perez Hilton'la kankalığının tadını çıkardı halk oyunda. Bence iyi de oldu.

İngilizce konuşanların "controversial" diyebileceği, bizim de kimbilir "ne ayak" adı altında inceleyebileceğimiz bir laf etti bu ödül töreninin sonunda:
"This is for God, and Gays!"

"This is for god and gays and my beloved friend Den Hur and my steamy lover Arın"

Bu yüzden ona yeni Madonna denirken, Britney Spears'a dendiği zamanki kadar rahatsız olmuyoruz. Çünkü Madonna olmak demenin yalnızca "kadın" "sarı saçlı" ve "dansediyor bu da" olmadığını bilmiştik. Biraz "ne ayak" olmak gerekiyordu, Lady Gaga da bu noktaya kendini öyle bir güzel konumlandırdı ki, bu ne biçim bir pazarlama harikası diyebiliyoruz uzaktan.
Ama aslında:
Pop. Revisited. Nokta.


Hande Yener, sana yine iş çıkmadı. Üzgünüz ama, Hayko Cepkin Türkiye'nin Lady Gaga'sıdır.

5 yorum:

Elmoş dedi ki...

Auu, Lady Gaga güzellemesi ben de yazmak istiyordum. Belki başka güne. Kısmet.

Peki neden Hayko Cepkin'i de inceleme kapsamına almadın? Onun için scroll ediyordum heyecanla. Neden Hayko Cepkin Lady Gaga dengi oluyor? NEDEN? Hissetsem de açıklamanı, senin yazdıklarını okurken "evet, evet" diye baş sallamayı isterim.

Bu arada Gaga'nın (Lady Gaga, Yaşar Gaga'nın amcakızıdır-BÖ çokkomük), kırmızı kostümünü gördüğümden beri (kostümün) hayranıyım.

Deniz Coşkun dedi ki...

hayko açıklamasını yapamadım üşendim =) bir sav olarak dursun istedim orada. kırmızı kostüm şahane, kuş yuvası kafası biraz komikti.

hevesli bardak dedi ki...

Hakkat ya ben de heyecanla Hayko Cepkin irdelemesi bekledim, hevesim kursağımda kaldı. Hayko Cepkin'i de irdele nolur, elin değmişken Hande Yener neden Lady Gaga olamaz onu da yaz. Yapabilsem ben yaparım niye öyle diyosun hem...

Deniz Coşkun dedi ki...

dostlar, hayko cepkin'i irdeleyesim yok. onunla ilgili tek söyleyebileceğim şeyi de başlıkta söyledim. ne yazayım hayko cepkinle ilgili, o da çok çılgın, o da kanlı manlı, onun da bi garip saçları var, onun da müziği boktan. yorumu size bırakıyorum. ilgi çekici başlık olmadı mı, oldu.

enola is gay dedi ki...

hayko cepkini atalım burdan. zaten bence ağlakağsı yok.