09 Haziran 2010

Bir Workshop'a katılmaya göreyim, kendimi vurasım gelir.


Oldum olalı, workshop'tır, eğitimdir, stajdır, atölyedir, yarışmadır, gençlik kampıdır, bu tür şeylerden hiç hazzetmemişimdir. Öküz geldim öküz gidicem pahasına da olsa bunlara katılmam. Gel gör ki, iş dolayısıyla bazen zorla götürüyorlar. Hem de markaların eğitimlerine gitmek zorunda kalıyorum böyle kekoş gibi, nasıl nefret ediyorum hayatımdan. Tüm öğrencilik hayatımda karşı durduğum her şey, o yabancı ve hareketli eğitmen, o Amerika'daki eğitiminde edindiği aksanı ortaya yapıştırma heveslisi kadın, o kendini iki cümleyle tanıtmalar, hatta tanıtırken espri yapanı, yapamayanı, alkış tutanı. Anlamıyorum ki, eğitmeni mi sikeceksiniz?

Hayatta nefret ettiğim ne kadar tip varsa alıp toplamışsın hepsini bir yere. 7'den 70'e bir de. Kaç yaşına gelmiş kadınlar, hoppidi hoppidi sevinirler her boka. Cıkcık. Öğle yemeği olunca filan da sevinirler. Yanında oturduklarında yalandan eğitmeni çekiştirirler "lan tipe bak lan ehehe" diye ama herif iki kaş göz etti mi kızarıp bozarırlar bunlar. Bunlara gangsta's paradise stayla da sökmez. Gruplara ayrıldıktan sonra işi taşağa vurma çalışmalarınız 5 dk sürer, hemen hadi işe dönelim diye bozarlar. Orada da günün gerizekalısı gibi durmamak için götünüzden birkaç şey sallarsınız. Ama sigara içmek için çıkarsınız edersiniz, öf ve pöf bir gün olur o.

Bir de ısrar ederler yahu!
-Aaa katılsana çok faydalı bak, ben de katıldım onlara çok faydasını gördüm.

Ne biçim iş lan o. Haydi herkes ayağa kalksın, bir çember oluşturalım, birbirimize top atalım ve bakalım neler olacak. Bu nasıl hasta bir zihnin ürünüdür ve her fırsatta bir çember oluşturmak istersin ve top atmak istersen birbirine.

Ulan işte verimlilikle çember ve topun ne alakası var? Bunca sene psikoloji eğitimi gördüm, bize bir terapi yöntemi olarak "top ve çember"den bahsetmedilerse bunun tek sorumlusu cani Amerika olabilir ve yeni Mor ve Ötesi single'ında işlenebilir bu konu.


"Haydi herkes buraya gelsin ve bir çember oluşturalım"
-SIRRI ÇÖZÜLEMEDİ.-

Eğitimlerde verilen sertifikalar vardır. OHA NE BAŞARILISIN kağıdı.

Unutmadan, eğitimlerde kurulan samimiyetsiz ilişkileri direkt santrfor yaparım dandiksporda. Bir günlük samimiyetten öpüşerek ayrılır insanlar milletvekilleri gibi. Aa kesin görüşelim valla filan derken arkanızda duman bırakarak kaçarsınız mekandan. TAKSEY! diyerek. Bir de tanıdıklarla karşılaşma durumu var ki, arkadaşını tatilde tanıyacaksın derler ya, yalan. Arkadaşını eğitimde tanıyacaksın. Yüzündeki heves, gerzek skalasında nereye oturuyor bir bakacaksın. O eğitmeni dinler gibi hiç seni dinlemiş mi hayatında, bir ona bakacaksın.

İşte böyle. Nerede bir eğitim, orada direkt Arka Sıradakiler'e bağlarım.

6 yorum:

hevesli bardak dedi ki...

Böyle yazı içerikli anı serpiştirmeli entariler görmek istiyoruz blogunuzda.

Emeğine sağlık.

Deniz Coşkun dedi ki...

Ehe teşekkür ederim. İçimdeki asi genci kucaklamaya karar verdim tekrardan.

deyus ex machina dedi ki...

yine de deniz......gidiceksin...

deyus ex machina dedi ki...

yine de deniz......gidiceksin...

not so deyyus anymore... dedi ki...

eko yaptım istemeden.

Deniz Coşkun dedi ki...

gidicem. evet gidicem. arkadaşımı da çağırdım. zaten onun ajanstan adam gelmesi gerekiyormuş, sanırım o da gelicek. ortamı terörize edicez. A YEA.